• AUTHENTIC PILATES™ és la marca que defineix a la pràctica més fidel al mètode original dissenyat per Joseph Humbertus Pilates. Tots els professors certificats en el mètode AUTHENTIC PILATES han sigut alumnes de Romana Kryzanowska, discípula directa de Joseph i Clara Pilates, i designada per ells per difondre aquesta tècnica. La certificació dels professors en el mètode AUTHENTIC PILATES garantitza la correcta pràctica d’aquesta modalitat d’exercici físic. Els professors certificats exerceixen un ensenyament de qualitat assegurada davant les persones que utilitzen la tècnica sense l’aval d’una formació adequada.
 • Per això, abans de prendre una classe de Pilates i per tal d’evitar possibles problemes que poguessin provocar una pràctica superficial o irresponsable de la tècnica, és imprescindible comprovar que el professor escollit ha rebut la seva certificació en el mètode AUTHENTIC PILATES.

(+) info

 • Joseph H. Pilates va nèixer a Alemanya al 1880; fou un nen dèbil i malaltís, turmentat per l’asma. Motivat pel desig de superar les seves limitacions físiques i assolir un estat de salut integral, Pilates es va abocar en l’estudi del cos humà i de les tècniques de rehabilitació física existents en aquella època. Decebut amb la ineficàcia de les mateixes, va estudiar disciplines orientals, entre elles, el ioga, i va rescatar els elements més positius utilitzats en pràctiques occidentals com la gimnàstica, la boxa o la natació. A partir d’un procés de descart, adopció i combinació dels punts forts d’ambdues tradicions, Pilates va començar a esbossar el seu propi mètode, que aviat va poder desenvolupar a través de la pràctica en circumstàncies molt especials.

  En efecte, durant la Primera Guerra Mundial Pilates va ser presoner de guerra; durant aquest periode es va dedicar a entrenar als seus companys de camp i a treballar amb malalts de guerra, utilitzant molles que subjectava als seus llits per tal d’exercitar els músculs, de forma que els va ser possible recuperar el to muscular abans de tornara a posar-se drets. Aquestes experiències li van aportar una sòlida base per al seu mètode, que més tard enriquiria amb exercicis de terra. Joseph Pilates va continuar perfeccionant la tècnica durant tota la seva vida.

 • Quan la guerra va finalitzar, va emigrar als Estats Units i durant el viatge va conèixer la que seria la seva dona, Clara, que es convertiria en la seva inseparable col•laboradora. Un cop instal•lat a Nova York, va començar a impartir classes del seu mètode a un públic reduït, format principalment per grans atletes i prestigiosos ballarins com Balanchine i Martha Graham.

  La pràctica va demostrar l’eficàcia del mètode, que es va consolidar definitivament amb l’obertura del mític Drago’s Studio, on Joseph Pilates va continuar creant i experimentant nous exercicis.Quan va morir, l’estudi va quedar a càrrec de Clara, que més tard cediria la seva direcció a Romana Kryzanowska.

  El legat de Joseph Pilates consisteix en un mètode únic concebut per persones de tot tipus que inclou més de 500 exercicis i una gama d’aparells originals per practicar-los correctament.

(+) info

 • El mètode Pilates proporciona força, elasticitat i control del cos a través del moviment.

  Tots els exercicis obeeixen a sis principis fonamentals:

  Concentració: La concentració és fonamental en tots els exercicis per coordinar el cos i la ment amb eficàcia.

  Control: El moviment descontrolat pot ocasionar lesions; per el contrari, el moviment controlat de forma adequada millora la coordinació i la agilitat del cos.

  Centre: El terme original en anglès, powerhouse, defineix el centre de l’energia corporal composat pels músculs abdominals, la columna lumbar i els glutis. L’enfortiment d’aquest centre, origen de tot el moviment, ajuda a subjectar la columna i els òrgans interns, a l’hora que estira el cos i millora la postura.

 • Precisió: Els exercicis que composen el mètode tenen premisses de moviment concretes; si no s’executen amb precisió perden tota la seva eficàcia.

  Fluidesa: Cada exercici té un ritme propi i s’ha de practicar combatent sempre la rigidesa.

  Respiració: Els moviments es coordinen amb una respiració específica per cada cas, millorant l’oxigenació de la sang, augmentant el volum pulmonar i eliminant toxines del cos.

(+) info

 • El mètode Pilates és indicat per persones de qualsevol edat, sexe i condició física que vulguin millorar la seva salut amb els beneficis ràpids i directes que proporciona la tècnica. L’atenció és totalment personalitzada i es centra en el benestar físic i l’harmonia estètica de cada persona que vulgui corregir lesions, problemes posturals o desequilibris corporals.

  El mètode AUTHENTIC PILATES permet:

  - augmentar força i elasticitat sense afegir massa muscular.

 • - prevenir lesions

  - practicar exercicis malgrat lesions existents

  - equilibrar el cos enfortint els músculs dèbils i estirant els que han perdut elasticitat corporal

  - millorar la respiració

  - augmentar la concentració

  - millorar l’estètica general del cos

(+) info

 • El Centre Pilates Banyoles ofereix classes privades del mètode AUTENTIC PILATES™, amb una duració de 55 minuts. El professor certificat imparteix les seves classes adaptant el mètode a les condicions i possibilitats de cada client assistint en la correcta execució dels exercicis. El treball es realitza en aparells especialment dissenyats per cada moviment, el funcionament del qual s’adapta a cada persona en el moment en el que s’utilitza. Cada cos és diferent i requereix un tractament específic.

  En el camp del condicionament corporal i comparat amb altres activitats físiques, el mètode aporta una innovació important.

 • Aquesta innovació, que com tota gran idea, és molt senzilla, consisteix en utilitzar màquines que impedeixen fer pressió sobre les articulacions, afavorint així la recuperació de lesions i la mobilitat global del cos humà. Per això el mètode Pilates és adient i aconsellable per qualsevol persona, independentment de la seva edat o condició física.

  Els clients informaran prèviament al professor sobre les seves característiques o problemes físics específics, per tal de que aquest pugui dissenyar la classe més adequada en cada cas.